Diensten

Wij specialiseren ons in de verwerking van aluminium en roestvaststaal, waarbij we gebruik maken van de modernste machines en 3D-tekensoftware (Solid Works). Doormiddel van het CAD-CAM systeem kunnen wij complexe producten ontwerpen en ook produceren in ons eigen machinepark. U kunt zelf tekeningen aanleveren, of wij maken deze in overleg met u. Steeds meer bedrijven en instanties maken gebruik van aluminium, vanwege het duurzame karakter van dit materiaal. Het is namelijk licht van gewicht, jarenlang onderhoudsvrij en recyclebaar. Doordat het zo licht van gewicht is, is het ook zeer handelbaar en vaak eenvoudiger te installeren.

De diensten die wij onder andere leveren zijn:

 • Ponsen
 • Lasersnijden 
 • Kanten 
 • Lassen 
 • Zagen
 • Draaien/frezen
 • Buigen
 • Walsen
 • Dieptrekken
 • Ontbramen

Daarnaast kunnen we het nabehandelen van het product ook voor u verzorgen. Dit besteden we uit aan een van onze partners.
U moet hierbij denken aan:

 • Poedercoaten
 • Anodiseren
 • Natlakken

Heeft u vragen over een van deze diensten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Ponsen / Lasersnijden

Standaard contouren en vervormingen zoals lussen of schroefdraad kunnen wij bewerken met de ponskop. Hoogwaardige buitencontouren en fijne binnencontouren verkrijgen wij heel eenvoudig met de laser. Alleen met de pons-/lasermachines kunnen deze bewerkingen in een gang worden voorzien.

Kanten

Kanten is een metaalbewerkingstechniek voor het blijvend vervormen van plaatmetaal. met onze cnc gestuurde kantbanken zijn wij in staat om uw producten van vlak naar ruimtelijk te vouwen/kanten. Van eenvoudig tot zeer complex. 

Lassen

Wij maken gebruik van diverse lastechnieken en bepalen in samenspraak met u welke methode het beste gebruikt kan worden om tot het gewenste resultaat kunnen komen. Wij kunnen zowel enkelstuks of seriematig lassen.

In onze lasruimte zijn ook de slijpmiddelen aanwezig om uw producten direct de juiste finish te geven. 

Draaien

Draaien is een verspanende bewerking waarbij het werkstuk roteert, het gereedschap staat hierbij stil. Met draaien worden voornamelijk cilindervormige producten gemaakt. Ook hiervoor beschikken wij over meerdere machines. Zowel conventioneel als CNC gestuurd. 

 

Frezen

Frezen is een verspanende bewerking waarbij met gebruik van een roterend gereedschap, de frees, materiaal wordt verwijderd. Freeswerk kent veel toepassingen: vlakfrezen, afschuinen, laskanten aanbrengen of het behalen van specifieke toleranties die niet behaald kunnen worden met andere productietechnieken.

Nabehandelen

Wij kunnen de vervaardigde producten ook voor u nabehandelen. U kunt hierbij o.a kiezen voor poedercoaten, anodiseren of natlakken. 

Poedercoaten

Poedercoaten voorziet staal en aluminium van een duurzame beschermlaag door middel van een elektrostatisch verfproces. Deze manier van nabehandelen biedt naast de hoge kwaliteit van afwerking ook diverse milieuvriendelijk voordelen en kan in vele kleuren worden aangeboden

 

 

Anodiseren

Anodiseren is een oppervlaktebehandeling om metalen zoals aluminium en titanium te voorzien van een oxidelaag door middel van een elektrolytische behandeling. De oxidelaag is hard, poreus en slijtvast. Daarna kan door afsluiten van de poriën (sealen) de corrosiebestendigheid worden verbeterd.

Natlakken

Natlakken is het aanbrengen van verf met kwast, roller of spuittechnieken. De verf bevat oplosmiddelen of water om het als een vloeibaar product aan te brengen op een product.

Top